Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται τα Χριστούγεννα!


Έρχονται τα Χριστούγεννα και εμείς θα διηγηθούμε το δικό μας παραμύθι...
Το παραμύθι που θα πούμε θα το βρείτε εδώ. Κατεβάστε το στον υπολογιστή σας και αποθηκεύστε το μέσα στον φάκελο της τάξης σας (μην αλλάξετε το όνομα του αρχείου).

Θα παρατηρήσατε ότι το παραμύθι είναι χωρισμένο σε "σκηνές". Στόχος αυτής της άσκησης είναι να οπτικοποιήσουμε κάθε μία από αυτές τις "σκηνές" και μετά να τις προβάλουμε σε μία παρουσίαση.
"Παρουσίαση", στην γλώσσα των υπολογιστών, είναι η διαδοχική προβολή εικόνων ή/και κειμένου. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που μας βοηθάνε να δημιουργήσουμε και να προβάλουμε μία τέτοια παρουσίαση. Μερικά από αυτά είναι το PowerPoint που ανήκει στην ομάδα προγραμμάτων Office της εταιρίας Microsoft, το Impress που ανήκει στην ομάδα προγραμμάτων OpenOffice και το Presentations που ανήκει στην ομάδα SoftMaker Office. Εμείς στην τάξη θα χρησιμοποιήσουμε το PowerPoint, που είναι ήδη εγκατεστημένο στους υπολογιστές σας.
Η εργασία θα ακολουθήσει τα εξής βήματα:
  1. Ανάγνωση του παραμυθιού δυνατά στην τάξη.
  2. Αναζήτηση στο internet εικόνων, τις οποίες στην συνέχεια θα κάνουμε "κολάζ" για να σχηματίσουμε κάθε μία από τις "σκηνές" του παραμυθιού.
  3. Εισαγωγή των εικόνων που κατεβάσαμε από το internet στην παρουσίαση, με κατάλληλο τρόπο.
  4. Συγχώνευση των "σκηνών" που θα φτιάξει η κάθε ομάδα, σε μία ενιαία παρουσίαση.
  5. Ηχογράφηση της αφήγησης που θα κάνετε εσείς και ενσωμάτωση του ήχου στην παρουσίαση.
Έχω ήδη ξεκινήσει για εσάς την παρουσίαση και έχω φτιάξει την πρώτη "σκηνή" για να την χρησιμοποιήσετε σαν παράδειγμα. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο από εδώ. Αποθηκεύστε το στον φάκελο της τάξης σας (μην αλλάξετε το όνομα).

-----------------------------------------------------------------------
Το ΣΤ1 τελείωσε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του! Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Μπράβο παιδιά!

2 σχόλια:

  1. Τέλεια αυτή η ασκησή!!!Επείσης είναι και πολύ εύκολη και την τελείωσαμε πρώτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος εμείς τελειώσαμε πρώτοι και τις 2 σκηνές που μας ανέθεσε η κυρία.Ανδριάνα,εσεις νομίζω τελειώσατε μονο το κατέβασμα των εικόνων...
    Αναρωτιέμαι αν θα ειμαστε ελεύθεροι όσο οι υπόλιποι τελειώνετε,εκτός αν η κυρία βάλει μικρές προερετικές ασκήσεις όπως αυτη με τα emoticons

    ΑπάντησηΔιαγραφή